SUYUN VE YEŞİLİN BULUŞMA NOKTASI DUTLU ÇEŞME ÇİNELİLERİN HİZMETİNDE. 08 Kasım 2023, 16:42
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çineli vatandaşların nefes alabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, park ve yeşil alanları söz verdiği gibi artırırken, bu parkların olanaklarını da güçlendiriyor.
İlçenin önemli ihtiyaçlarından tatlı su çeşmelerinin sayılarını çoğaltan Çine Belediyesi, son olarak Madran Suyu Deposu'nun bulunduğu alandan başlayarak, toplam 4 bin 200 metrelik tatlı su boru hattını da tamamen yenileyip iki adet çeşmeyi hizmete açtı. Yenileme çalışmaları sırasında daha geniş borular kullanılarak suyun akış hızı güçlendirildi. Ayrıca, halk sağlığını korumak amacıyla yeni bir filtre sistemi de kuruldu.
BİN 100 METREKARELİK YENİ PARK HİZMETE AÇILDI
Başkan Dinçer öncülüğünde Çine Belediyesi’nin çalışmalarıyla, içinde iki adet çeşmenin de bulunduğu Kahraman ve Karakollar Mahalleleri arasındaki bin 100 metrekarelik büyük bir alan üzerine Dutlu Çeşme Parkı inşa edildi. Bu alanın 450 metrekarelik kısmı yeşil alan olarak düzenlenirken, 110 metrekarelik bir oyun alanı da çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için oluşturuldu. Güneş enerjili aydınlatma sistemi, çınar ve kırmızı erik ağaçlarıyla donatılan parkta vatandaşlar için oturma bankları da konumlandırıldı.
DUTLU ÇEŞME’DEN İLK SU, CUMHURİYET’İN YÜZÜNCÜ YILINDA AKTI
Başkan Dinçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çeşmenin açılışını da gerçekleştirdi. Karakollar Mahallesi Muhtarı Gültekin Celep’le birlikte yaptığı canlı bağlantı ile ilk suyu akıtan Başkan Dinçer, şöyle konuştu:
“Çine olarak çok şanslıyız; madenimiz var, köftemiz var, havamız güzel. En önemlisi de Madran suyumuz var. Daha önce şehir merkezimizde çeşmeler açmıştık. Daha sonra mahalleye dönüşen köylerimizden de talepler gelmeye başladı. Karakollar ve Kahraman Mahallerimizin ortak noktasında bulunan Dutlu Çeşme’mizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaynaklarımız ve teknik imkânlarımızın yettiği sürece yeni çeşmeler ve parklar açmaya devam edeceğiz. İlçemize hayırlı olsun.”
DIĞER HABERLER
-
BAŞKAN MEHMET KIVRAK: CUMHURİYETİMİZİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ
28 Ekim 2025, 12:03 -
BAŞKAN MEHMET KIVRAK: “TEK AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ÇİNE’YE EN İYİ HİZMETİ SUNMAK
24 Ekim 2025, 09:54 -
BAŞKAN KIVRAK’TAN CUMHURİYET MAHALLESİ’NE YENİ BULUŞMA NOKTASI
22 Ekim 2025, 16:25 -
BAŞKAN KIVRAK’LA ÇİNE’NİN ULAŞIMI GÜÇLENİYOR
22 Ekim 2025, 16:24 -
BAŞKAN KIVRAK: ZEYTİN AĞAÇLARIMIZI GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
22 Ekim 2025, 16:23 -
ÇİNE, BAŞKAN MEHMET KIVRAK’LA YENİ SOSYAL ALANLARA KAVUŞUYOR
17 Ekim 2025, 10:17 -
MARSİAS KADINLARI ÜRETİM MERKEZİ, BAŞKAN MEHMET KIVRAK’IN VİZYONUYLA ÇİNE’YE DEĞER KATIYOR
17 Ekim 2025, 10:09 -
Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Alabanda Tiyatro Festivali’miz usta oyuncu Yüksel Ünal’ın “Bir Muhabbet Hali” gösterisiyle sona erdi.
13 Ekim 2025, 10:07 -
3. Alabanda Tiyatro Festivali Coşkuyla Başladı
10 Ekim 2025, 09:53 -
3. Alabanda Tiyatro Festivali Başlıyor..
07 Ekim 2025, 16:49

