CAN DOSTLARA ÇİNE BELEDİYESİ ŞEFKATİ 26 Mayıs 2023, 17:18

Çine Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, sokak hayvanlarıyla ilgili ihbarları değerlendirerek, can dostların yanında olmaya devam ediyor. Hayvan sever vatandaşlardan gelen ihbar ve talepleri anında değerlendiren ekipler, can dostların muayene ve tedavilerini titizlikle yapıyor. Son olarak hayvan sever bir vatandaştan gelen ihbarı değerlendiren ekipler, merkeze getirilen sahipsiz bir köpeği tüm tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra sahiplendirdi.
Gelen ihbarları vakit kaybetmeden değerlendirdiklerini belirten Çine Belediyesi Veteriner Hekimleri, “Acil müdahale gerekmiyorsa birimimize gelen hayvan dostlarımızın ilk olarak ultrasonla gebelik muayenesini gerçekleştiriyoruz. Gebelik yoksa eğer kısırlaştırmak için ameliyata alıyoruz. Kısırlaştırma işlemi sonrasında aşı uygulamaları, parazitsel mücadele ve çiplendirme işlemlerinin ardından gerekli medikal uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Sonrasında da sahiplendirerek yeni bir yuvaya kavuşmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
Sokak hayvanlarının hayvan severler ve Çine Belediyesi sayesinde sahipsiz olmadığını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Veterinerlik İşleri Birimi’miz sokak hayvanlarımız gerekli tüm çalışmaları yürütüyor. Biz de attığımız adımlar ve gerçekleştireceğimiz projelerle can dostlarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Çine’mize sağlık alanında değer katacak bir kliniğin daha açılışını gerçekleştirdik.
09 Mayıs 2025, 09:50 -
Başkan Kıvrak'ın Pazar Ziyareti
09 Mayıs 2025, 09:43 -
Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katıldık
09 Mayıs 2025, 09:16 -
BAŞKAN KIVRAK: “SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ; ÇİNE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
06 Mayıs 2025, 14:09 -
Akçaova Gökbelspor yararına düzenlenen 5. Geleneksel Akçaova Boğa Güreşi’ne katılarak vatandaşlarımızla bir araya geldik.
05 Mayıs 2025, 10:07 -
Başkan'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
30 Nisan 2025, 17:31 -
Başkanımızın Yeni Yaşını Kutladık.
30 Nisan 2025, 14:54 -
Yol yenileme ve Çevre Düzenleme Çalışmalarımız Devam Ediyor...
29 Nisan 2025, 17:18 -
20.Geleneksel Ağaç Bayramımızı Kardelen Kadınlar Kahvesi Siteler Bölgesi’nde coşkuyla gerçekleştirdik.
28 Nisan 2025, 09:26 -
Başkan'dan Perşembe Pazarı Ziyareti
25 Nisan 2025, 15:01