Başkan Dinçer Akçaova Çini Sergisini Gezdi?

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Mesleki Eğitim Merkezi’nin Aydın İŞKUR  tarafında desteklenen  ve  Akçaova Mahallesinde açılan Çini Sanatı Kursunu bitiren kursiyerlerin Akçaova Mahallesinde açılan sergisini gezdi.Başkan Dinçer’e Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ile Çine Mesleki Eğtim Merkezi Müdürü Mehmet Koçak eşlik etti.
İŞKUR destekli açılan Çini işleme kursuna Akçaova Mahallesinden 23 bayanın katıldığını ve kursiyerlere günlük 20,00 TL harçlık verildiği ve genel sağlık sigortalarının İŞKUR tarafından yapıldığını belirtilen Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, El Sanatları Öğretmeni Gökmen Çelebi tarafından verilen ve 40 iş günü süren kursu tekrar açmak istediklerini, çok yoğun talebin olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer; böyle güzel kurslar ile kursiyerlerin hem meslek edindiklerini ve ekonomiye katkı sağladığını hem de unutulmuş el sanatlarımızın tekrar bu ellerde hayat bulduğunu belirtti.Başkan Dinçer Çine Belediyesi ve Kaltun Madencilik işbirliğince Çine’de açılan çini sanatı kursu ile bu kursun ortaklaşa Çine’de ve başka yerlerde sergiler açılmasının güzel olacağını söyledi.
Aydın Forum Alışveriş Merkezi ve Çine’de de açılan sergi Akçaova Mahallesinde 3 gün boyunca açık kalacak.

Ekleyen : Çine Belediyesi 01.06.2016 Haber Tagları