UNUTMAYALIM Kİ KANSERDEN DEĞİL GEÇ KALMAKTAN KORKUN!

Sayın Valimiz himayesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzman Dr.Dilek Didem AYYILDIZ Hanımefendi koordinasyonunda ilimizde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi)Projesi kapsamında Mobil KETEM aracı 40-69 yaş kadınlarımızda Meme Kanseri ve Rahim Ağzı kanseri taramalarını ücretsiz yapmak üzere 20.07.2015 tarihinde ilçemize gelecek ve 1 ay duracaktır.Günlük 50 bayanımıza mamografi çekimi yapılacak olup taramaya katılmak için 40-69 yaş bayanlarımızın bağlı bulunduğu Aile Hekimleri ne başvurarak randevu ve bilgi almaları gerekmektedir.

Yapılan taramalarla erken dönemde teşhis edilen kanser vakalarının tedavi ve rehabilitasyonuna harcanan zaman ve maddi giderler en aza indirgenecek, sağlık hizmet sektöründe kalite artacak, hedef nüfusun ulaşım sorunu yaşamadan adreslerine gelen sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanacak, hizmet alanların güveni kazanılacak, kanserin erken tanısı ile ölümlerin sıklığı azaltılacak, kadın ve üreme sağlığı iyileştirilecek, doku ve organ kaybı önlenip, iş gücü kaybının önüne geçilecektir.

Bu sebeple  Kadın Hastalıkları ve Doğum uzman Dr.Dilek Didem AYYILDIZ Hanımefendi koordinasyonunda ilimizde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi)Projesi kapsamında İlçemizde 20 Temmuz 2015 Pazartesi günü saat 14:00’da Çine Belediyesi Şehler Düğün Salonunda tanıtım toplantısı yapılacaktır.

Tüm halkımız davetlidir.

Ekleyen : Çine Belediyesi 15.07.2015 Haber Tagları