BİR KİTAPLA SENDE DESTEK OL

Bilindiği üzere 31 Mart–5 Nisan tarihleri arasını kütüphane haftası ve kitap okuma haftası olarak kutladık. Okumanın faydalarını saymaya kalksak herhalde sayfalar yetmez, o yüzden okumanın önünü açmak zorundayız. Çocuklarımıza, okumanın bize kazandıracaklarını anlatmak ve teşvik etmek zorundayız. Toplum olarak itiraf etmeliyim ki okumayı çok sevmiyoruz ileri ülkelere baktığımızda toplumun bazen üçte ikisi bazende toplumun tamamı kitap okuyor, dergi okuyor veya günlük gazeteleri okuyor. Avrupa’da insanlar metroya otobüse biniyor işyerine veya gideceği yere kadar süre kısada olsa o zamanını çantasından çıkardığı kitabı okuyarak geçiriyor.

Okuduğunuz kitabın türünün, dilinin veya konusunun ne olduğunun önemi yok yeterki bir kelimede olsa bilgi versin bize, Çine Belediyesi olarak bizde bu günden itibaren “okuduğun kitabı paylaş” kampanyasıyla evinizde çocuklarınız tarafından okunmuş bir köşede duran yeni okuyucularına bekleyen kitaplarınızı bize getirinki bizde Büyükşehir yasasından sonra belediyemize bağlanan daha önce köy okulları şimdiyse mahalle okullarımız olan ve bu okullarda eğitim gören yavrularımıza ulaştıralım.

Bunu duyurularımızla ve siz yerel basının aracılığıyla duyururken ilgi göstereceğinizi düşünüyorum. Evinizde ilköğretim çağındaki çocuklarımızın yararlanabileceği kitaplarınızı belediyemize getirip teslim etmenizi istiyoruz. Evinizde çocuklarınızın okuduğu evinizin bir köşesinde duran bu kitapları belediyemize getirinki bizde onları ilçemizde kitaplığı olmayan okullarımıza ulaştıralım. Aynı zamanda çocuklarımızın evde artık oynamadığı oyuncakları onlarıda bizlere getirirseniz biz onlarıda bu okullarımızda öğreti gören anasınıf öğrencilerine ulaştıralım.

E.Salih DİNÇER-Çine Belediye Başkanı

Ekleyen : Çine Belediyesi 10.04.2015 Haber Tagları