MODERN BİR PAZAR ÇİNE HAYVAN PAZARI VE CELEP EVİ

Çine belediyesi hayvan pazarı yapımına, ilgili mevzuat gereği mesken saha dışında, Cumhuriyet mah. Karahayıt köyü yolu üzerinde meskun mahale yaklaşık bir kilometre uzaklıkta , mülkiyeti belediyemize ait arazi üzerine 02/03/2007 tarihinde başlanmıştır.
Hayvan pazarında  3185 m2 lik 504 büyük baş hayvan ve 1080 m2 lik 240 küçükbaş hayvan kapasiteli padoklar bulunmaktadır .
     Hayvan pazarında bulunan iki katlı hizmet binasının zemin katı idari işler için düzenlenmiş olup, lokanta , kahvehane, zabıta, veteriner hizmet büroları bulunmaktadır.
 Binanın birinci katı ise celep konuk evi olarak düzenlenmiş olup 40 yatak kapasiteli 20 odadan ibarettir. İkişer kişilik odalarda uydu bağlantılı TV, klima, buzdolabı ve banyo mevcuttur.
      Çine hayvan pazarı T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Aydın il Müdürlüğü’nden 12/10/2009 tarihinde hayvan pazarı ruhsatı almak suretiyle hizmete açılmıştır. Her hafta Perşembe günleri açıktır. Hayvan sahibi ve celeplerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği hayvan pazarımıza aylık ortalama 2000 büyük baş ve 300_350 civarında küçükbaş hayvan girişi olmaktadır.
            Çine Belediyesi Hayvan Pazarı, canlı hayvan borsası olmak üzere projelendirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir.
Ekleyen : Çine Belediyesi 05.02.2011 Haber Tagları