Başkan dan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Ulusumuzun kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 94. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs 1919 da Samsunda yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürkün " Ben 19 Mayıs ta doğdum" sözleri bu günün önemini en güzel şekilde ifade etmektedir.

19 Mayıs’ı daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.

Gençlerimize düşen en büyük görevde; Atamızın bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak  ve sonsuza dek  yaşatmak,  ülkemizi  Atatürkün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine taşımak için çok çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

E.Salih DİNÇER
Ekleyen : Çine Belediyesi 17.05.2013 Haber Tagları