Belediye Başkanı E.Salih Dinçerin Engelliler Haftası Mesajı

Sosyal devletin amaçlarından birisi; engellilerin eğitim, sağlık, spor, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir.
Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir.Hayatlarını kolaylaştıracak ve çözüme ulaşılabilmelerini sağlayacak tüm belediye hizmetleri sunulmaya çalışılmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız.
Her bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. İnsanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir. Bu sebeple engellilere yönelik hizmet anlayışı artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda öncelik verilmelidir. Engelli istihdamına gerekli olduğu düzeyde imkan sağlanmalı, onların özlük hakları mutlaka verilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir
Gelecek yıllarda diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak daha büyük projeler üretip, sunulan hizmetler artarak devam edecektir.
Toplumun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum.
Enver Salih DİNÇER-Çine Belediye Başkanı

Ekleyen : Çine Belediyesi 13.05.2013 Haber Tagları