BAŞKAN DAN 19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Dört bir tarafı emperyalist güçlerce işgal altında bulunan Anadolu topraklarında kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu anlamlı günün yıldönümünü kutluyor olmanın coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk’ün ‘Ben 19 Mayıs ta doğdum’ sözleri bu günün önemini en güzel şekilde ifade etmektedir. Türk milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Millet olarak birlik olarak kalabilmenin teminatı; 98 yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamaktır.

98 yıldır yanan bu ateşi daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.

Başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu toraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.

E.Salih DİNÇER

Ekleyen : Çine Belediyesi 18.05.2017 Haber Tagları